DERNEKLERDE YIL SONU İŞLEMLERİ

DERNEKLERDE YIL SONU İŞLEMLERİ

İŞLETME DEFTERİ

Dernekler işletme defterlerini işledikten sonra, 31.12. tarihi itibari ile işletme defterinin yekünlerini toplayıp devri yapıldıktan sonra sayfa kapatılır sonraki sayfa ile yeni yıla geçerler. İşletmeler gibi noterde açılış tasdiği yaptırmazlar işletme defterlerini bitirene kadar kullanırlar.

Derneklerde yıl sonu işlemleri

Ancak dernek adına iktisadi işletmesi var ise bunların defterleri ayrı olatak notere tasdik ettirilir.
      Eğer dernek bir  bilanço esasına göre defter tutuyorsa Defter-ı Kebir ve Envanter defteri yine bitene kadar kullanılır. Ancak yevmiye defteri her yil aralık ayinda dernekler müdürlüğü ya da noterce onaylattirilir.
    Derneklerin ilk kurulus anlarında işletme defterlerini  bilgisayar ortamında tutulabilmesi amacıyla  A 4 – sürekli form olarak bastırılıp onaylattırılması gerek kullanım gerek denetim yönünden faydanıza olacaktır.
    ( Derneğinizin işletme defteri ve diğer defterlerini aninda, derneginizin  bastırılması zorunlu makbuz ve kaselerini 1 saat içerisinde dernekler müdürlüğü karşısındaki matbaa-danışmanlık firmamizdan  temin edebilirsiniz.)

05554202265