Dernek Yönetim Uzmanlığı

Dernek Yönetim Uzmanlığı ;

Aynı amaç için bir araya gelmiş 7 kişinin Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu’nun amir hükümleri çerçevesinde Dernekler Büro Amirliği’ne giderek kurduğu bir dernekte sorumluluk almak hiçte kolay değildir.

dernek yonetim uzmanligi

Dernek yönetim kurulu en az 5 asil 5 de yedek üyeden oluşmak üzere oluşturulmalıdır. Bir derneğin nasıl yönetileceği, kurarken ki amacına hizmet edip etmediğini dernek yönetim uzmanlığı kapsamında öğrenebilirsiniz. Dernek kurucularına fazla sorumluluk düşmekle birlikte yönetim konusunda yönetim kurulunun uzmanlaşması önemlidir.

Yönetim kuruluyla yapılacak toplantılarda oy birliği ile alınan kararlar ile derneklerin hem kanunlar hem de amaçlar doğrultusunda hizmet etmesi sağlanmalıdır. Dernek kurmayı düşünen 7 kafadar için uzman desteği almaları gerekebileceği gibi bu konuda uzman bir dernek danışmanıyla çalışmak hem maliyetlerinizi azaltacağı gibi hemde derneğinizin başarılı bir şekilde kurumsal hayatına devam etmesini sağlamaktadır.