Dernek Nasıl Kurulur

Dernek Nasıl Kurulur? Dernek Kurmak İçin Kaç Kişi Gerekir?

Dernek Nasıl Kurulur?  Türkiye’de 2004 yılında yürürlüğe giren Avrupa Birliği uyum müktesebatları gereği yürürlüğe giren 5253 sayılı dernekler kanunu ile ülkemizdeki dernek, spor kulübü derneği, federasyon gibi sivil toplum kuruluşlarının sayısının ve niteliklerinin hızla artmasını sağlamıştır. Dernekler kendilerine ek finans sağlamak için proje yazmanlığı yapmaları yeni bir gelir kaynağı yaratmıştır.

Dernek kurmak çok kolaydır ve Dernek Kuruluş İşlemleri Ücretsizdir. Hemde Aynı Günde Tüm İşlemleri Bitirilebilir.dernek nasil kurulur

Öncelikle Dernek Kurmak İçin Kaç Kişi Gerekir?

Dernek kurmak için en az 7 kişi olması gerekmektedir.

Şimdide Dernek nasıl kurulur ?

Dernekler yönetmeliği hükümleri gereğince dernek kurmak için gerekli belgeler;

1 –Dernek tüzüğü hazırlanır.

Dernek Tüzüğü Nasıl Hazırlanmalı ?

Amaçları geniş yazılmalı gelecekte yapmayı planladığınız faaliyetlerinizi, etkinliklerinizi, daha ilk dernek kurma faaliyetlerinize başladığınız anda tüzüğünüze yazmanız önemlidir, dernek isimleri ve tabii ki amaç ve faaliyetlerinizin Kanunlarımıza aykırılık göstermemesi gerekmektedir.

2 – Tapu fotokopisi : Derneğin ikametindeki yer

3 – Kira kontratı : Kiraya verenin TC. Kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır. Kiralayan kısmına Başkanın  adı ve soyadı ve (Parantez içinde Kurulacak Derneğin adresi yazılmalı ve Kiranın başlangıç tarihi mümkünse derneğin kuruluş tarihi aynı olmalıdır. 01.09.2016 (Bir Eylül İki Bin On Altı) Dernek kurma işleminizde 01.09.2016 (Bir Eylül İki Bin On Altı) tarihinde olması uygundur. Ve Bu tarihten sonra 10 gün içerisinde 10.09.2016 (On Eylül İki Bin On Altı) tarihine kadar. İlgili vergi dairesine başvuruda bulunularak. Derneğin muhtasar yönünden mükellefiyeti açılması gerekmetedir. Aksi halde vergi usul kanunu hükümleri gereğince özel usulsüzlük cezası uygulanır.

4-Eğer tapu mesken olarak geçiyorsa kat maliklerinin oy birliğinin izni gereklidir.

5-Ve bu evrakları imzaladıktan sonra yarım karton kapak dosya ile ilgili mülki idare amirliğine teslim edilmesi ve Derneğinizin kütük defterine kaydedilip kütük defterine kaydedilmesi ile tüzel kişiliğinizi kazanmış olursunuz.

Dernek Nasıl Kurulur ve Dernek Kurmak İçin Kaç Kişi Gerekir? Sorusunun Sonuna Geldik.

• Yukrıda yazılı evraklar; Büyükşehir sınırları içerisinde kalan alan alanlarda il dernekler müdürlüklerine, dışında kalan yerlerde ise kaymakamlık ya da dernekler büro şefliğine teslim edilirler.
  • İşte bu andan itibaren Derneğimiz kuruluşunu tamamlamış ve derneğiniz, spor kulübü derneğiniz kurulmuş faaliyete geçmiş bulunmaktadır.

Şimdi derneğimizi kurduk Yeni kurulan derneğimize STK hayatında başarılar dileriz.

Bundan Sonra iyi bir Dernek Danışmanı ile Çalışmanızın Size Sağlayacağı Bir Çok Yarar Vardır. Bunlar;

• Mali işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirir. Bu şekilde prosedürlerden herhangi bir cezai işleme maruz kalmış olmazsınız
  • Hukuki işlemlerinizde mevzuat gereği bir avukattan daha fazlasını sağlayabilir.
  • Derneğinizle ilgili bazı vakit alan işlerinizi yaparak size vakit kazandırırlar.

Son olarak bütün maddeleri bir araya getirirsek dernek nasıl kurulur ve kurulan derneğimiz sorunsuz bir şekilde nasıl işler gibi bir sureci anlattık. Firmamızı Tercih ederek doğru güvenilir ve profesyonel bir hizmet almanız için burdayız.

Sırada Vakıf nasıl kurulur ? sorusunu cevabını anlatalım.