Dernek Kuruluş İşlemleri

Dernek Kuruluş İşlemleri için en az 7 gerçek kişiye ihtiyaç vardır; en az yedi kişi toplanıp kuruluşa karar verildikten ve derneğin isim bulunduktan sonra dernek kurmak için  5 ana başlık vardır.

Dernek Kuruluşu Maddeleri

dernek kurulus islemleri

1-Dernek Tüzüğü
2-Dernek merkezinin mesken olarak gösterilen yerlerde açılması durumunda kat malikleri kurulunun oy birliği ile alacağı karar örneği
3-Yazışma ve tebligatı almaya yetkili en az 3 kişinin adı, soyadı, telefon numarası, açık adreslerini belirten imzalı liste.
4- Dosya hazırlama
• Kuruluş bildirimi (2 Adet)
• Yazışma ve tebligatı almaya yetkili kişiler listesi (1 Adet)
• Tüzük (2 Adet)
5- Son olarak kuruculardan biri İl Dernekler Müdürlüğüne dosyayı getirir ve işlem tamamlanır.

Kısaca dernek kuruluşundan bahsettik daha detaylı ve doğru bilgi için hemen tıklayınız.

4 thoughts on “Dernek Kuruluş İşlemleri

1. Dernek kurduktan sonra neler yapmalıyız sponsor nasıl alırız bunun hakkındada bilgi verir misiniz?

1. Merhaba Emine Hanım En kısa Sürede Mailinize gerekli bilgi gönderilecektir. iyi günler dileriz.

2. Dernek kurduktan sonra neler yapmalıyız sponsor nasıl alırız bunun hakkındada bilgi verir misiniz? Bana yardımcı olun lütfen.