Dernek Kurmak ve Yararları

Dernek Kurmak ve Yararları için bir takım dernek kuruluş işlemleri yapılması gerekmektedir. Bunların başında  en az 7 kişinin olması gerekir. Derneği kuracak olan kişinin 6 kişi seçmesinde akraba eş gibi ayrıcalıklar tanınmaması, sadece sözde kalan vaatlere inanmaması gerekmektedir. Dernek tüzüğü, tebligat listesi, gerekli durumlarda muvafakatname ve kuruluş bildirimi. Derneğin yürütüleceği ofis ve diğer alanlar için de bazı masrafların yapılması gerekecektir. Bunun için de ödeme planları önceden oluşturmanın faydası olucaktır.

Dernek Kurmak ve Yararları

Her İşlem Yasal Olmalıdır

Dernek Kuruluşu öncesi bir tüzük hazırlanması ve her işlemin yasal yollardan halledilmesi de, dernek kurma aşamasında zorunludur. Derneğe dair her işin yasal çerçeveler içerisinde çözümlenmesi, kalıcı bir kurum için sağlam temelleri beraberinde getirecektir.

Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yararları

Belirli bir konu alanı ile ilgili, eksiklikleri gidermek ve daha iyiye götürmek adına yürütülen çalışmalar bir dernek altında gerçekleştirilir. Derneğe üye olacak ve derneğin yönetimini sağlayacak kişilerin gönüllülüklerinin yanında, sorumluluk bilinci ile hareket etmeleri ile tek başımıza kaldıramadığımız sorumluluklardan dernekler ve sivil toplum kuruluşlarımızla çok rahat altından kalkabiliriz.