Dernek Kurmak İstiyoruz

Dernek Kurmak İstiyoruz

Dernek kurmak istiyoruz diyorsanız işte size önemli bilgiler;

Farklı amaçlar ile dernek kurulumu yapılmaktadır. Dernek kurulum amaçlarına bakıldığı zaman; yardım derneklerinin kuruluşu, koruma amaçlı dernek kurulumu, kalkınma amaçlı dernek kurulumu gibi farklı amaçlardan dolayı dernek kurulumu yapılmaktadır.dernek kurmak istiyoruz

Dernek kurmak istiyoruz diyen bir kişinin yerine getirmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında gerçek veya tüzel kişilik olsun en az yedi kişinin olması maddesi yer almaktadır. Dernek kuruluşunda yer alan kişiler gerçek kişilik ise kimlik fotokopileri tüzel kişilik ise bulunduğu adres, ünvanı gibi belgeler gerekmektedir.

Dernek kurmak için gerekli olan bir diğer evrak ise dernek kurucularının dernek tüzüğünün her sayfasının imzalatıp teslim edilmesidir. İstenilen bir diğer evrak ise dernek merkezin tapu kütüğündeki adresidir. Ve son olarak muvafakatname ( Dernek merkezinin tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen yerlerde bulunacak olması halinde kat malikleri kurulunun oybirliği ile alacağı karar örneği. )