Dernek Kurma Masrafı

Dernek Kurma Masrafıdernek kurma masrafı

Dernek Kurma Masrafı hakkındaki yazımızla sizleri dernek kuruluşu ve yönetimi konularında bilgilendirmeye çalışıcağız. Günümüzde insanlar arasındaki bağı sağlayan en önemli unsurlardan biri de çeşitli kuruluşlardır. Bu kuruluşların temel prensibi belli bir ortak noktası olan insanları bir araya getirmesidir.

En basitinden baktığınızda bu kuruluşlar belli bir olaya karşı toplumların hemen tepki vermesini sağlar. Bu gün Türkiye’de birçok dernek bulunmakta ve bu derneklerde ortak paydaş olan birçok insanı bir araya getirme gibi güzel bir faaliyet yapmaktadır. Dernek kuruluşu aşamasında ücretsiz kurulur ve herhangi bir masrafı yoktur. Tabi ki dernek kuruluşu ve faaliyetleri için belli bir ekonomik yükümlülüğü de bulunmaktadır.

Dernek kurma masrafı yıllık ortalama bir yerde on beş bin liranın altında değildir. Bu masraf elektrik, su, doğal gaz, kira ve temizlik masrafı gibi bir çok gider gitmektedir. Derneklerde bu tür giderlerin parasını çıkarmak için üyelerinden çok büyük olmasa da belli bir miktarda destek alırlar. Bu şekilde dernekler kuruluş ve faaliyetlerini sürdürmeye devam edebilirler.