Dernek Kurma Maliyeti

Dernek Kurma Maliyeti

Günümüzde insanları birbirine bağlayan ve çeşitli islerini halleder birçok kurum bulunmaktadır. Bunlardan biride derneklerdir. Dernekler oldukça toplumlara yardımcı olmaya çalışan gruplardan biridir. Tabi ki birde bunun yanında dernek kurma maliyeti bulunmaktadır. Size bir müjdemiz var Dernek kurma maliyeti tamamen ücretsizdir.

İşte size daha detaylı bir açıklama !!!

dernek kurma maliyeti

Derneğinizin kurulması için bulunduğunuz dernekler müdürlüğüne kuruluş evraklarınızı teslim ettiğiniz anda derneğiniz kurulmuş olur. ( Büyükşehir sınırı hariç ilçelerde kaymakamlık ya da dernekler büro şefliği’ne teslim edilir. )

Ve Bunlar için devlet kurumlarına kesinlikle bir ücret ödenmez. Dernek kuruluş evraklarınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz ya da biz size hazırlar ücretsiz olarak göndeririz.  Derneğiniz artık tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Tabii ki kuruluş sonrası yapılması gereken ilk iş dernek defterleri, makbuzları ve mühürlerinin bastırılması ve tedariki olacaktır. Bunun için bir matbaaya ihtiyaç duyacaksınız. İŞTE TAM DA BU NOKTADA DERNEKLERE ÖZEL EKİP DERNEK DANIŞMANLIĞI tartışmasız Alanında en tecrübeli 70 yıllık çınar bir dernek matbaasıdır.

Dernek adına imza sirküleri çıkartmak için noter masrafınız olacak sadece başkana çıkartmayı düşünürsek ortalama 100.00 tl noterler ücret alıyorlar ama çok değişiyor. Bilginize. Vergi Dairesine numaraya almak için gittiğinizde kira kontratınız var ise ufak bir damga vergisi. Kira kontratınız da kefil olursa damga 3 katı ücretli olur. Örneğin aylık 300.00 tl derneğinizin kirası. 45.00 tl damga vergisi yıllık kontratta ödenir. Kefil olursa 130.00 tl.yi takribi olarak bulacaktır.

Bir Müşavir, Hukuk veya benzeri danışmana ihtiyaç duyabilirsiniz ki doğrusu da budur. Aksi takdirde mevzuatta bir hata yapmanızda ciddi bir ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Alanında uzman kişilerle çalışmak size birçok açıdan avantaj sağlayacaktır. İşi Ehline bırakmayı düşündüğünüzde Türkiye’nin Tek kurumsal Dernek Danışmanlık Firması DERNEKLERE ÖZEL EKİP DERNEK DANIŞMANLIĞI, Genel kurul birimi, iç denetim birimi, müşavirlik birimi ile sektörünün kurucu mimarı olarak sizlerin Hizmetindedir.