Dernek Kurma İşlemleri

Dernek Kurma İşlemleri belli bir amacı gerçekleştirmek üzere en az 7 gerçek veya tüzel kişinin bir araya gelmesiyle oluşmalıdır. Amaçları doğrultusunda çeşitlilik gösterir. Bunlardan kimisi ticari, sanayi, kültür, spor, eğitim gibi farklı farklı alanlarda açılmaktadır. Kurulduğu yörede de bu alanlarda çeşitli çalışmalar göstererek fayda gözetmeyi amaçlamaktadırlar.

dernek kurma islemleri

Dernek kurma işlemleri öncelikle o kurulacak yerin en büyük mülki amirine gidilerek kurulması talebinde bulunulur. İki adet kuruluş bildirimi, dernek merkezinin tapu kütüğünde mesken olarak geçiyor ise kat maliklerinden muvafakat alınması, kurucuların kimlik fotokopileri, iki adet tüzük örneği gibi belgeler ile başvuru yapıldıktan sonra onaylanırsa dernek kurulmuş olur.

Kurulan dernekler içişleri bakanlığı dernekler dairesi başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneklerin yönetim kurulu genel kurul denetim kurulu gibi zorunlu organları vardır.