Dernek Kurma ve Faaliyetleri

Dernek kurma için öncelikli olarak dernek tüzüğü oluşturularak bütün sayfalarının imzalı olacak şekilde hazır bulundurularak yaşadıkları ilin veya ilçelerin dernekler müdürlüğüne müracaat edilmelidir.

dernek kurma

Gerekli olan tüm belgeler hazır olduktan sonra derneğin açılacağı mesken gerekli şartları sağlıyor olup olmadığını kontrol için yapı belgeleri hazırlanır. Dernek Kurma ve faaliyetlerinde başlamak için tüm kurucu üyelerin Türkiye içerisinde ikamet etmeleri şarttır. Eğer yabancı uyruklu üye mevcut ise Türkiye’de ikamet hakkını gösteren belge alması gerekmektedir. Dosyalama işlemlerini de sıralı olarak muntazam bir şekilde arşivleme yapmalıdırlar.

Yine dernekler farklı yerleşim yerlerinde temsilcilikler ve şubeler açma hakkına sahiptirler. Fakat şubeler temsilcilik açma yetkisi bulunmamaktadır. Tüzüksel olarak tamamen merkeze bağlıdırlar. Eğer herhangi bir değişiklik mümkün olursa bunu dernekler il müdürlüklerine bildirilmesi mecburidir.

Dernek Nasıl Kurulur Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Hemen Tıklayın.