Dernek Feshi

DERNEK FESHi

Dernek Feshi

Dernek Feshi Dernek tasfiyesi derneğimiz tüzüğündeki amaçları gerçekleştirdiğinde ya da gerçekleştirmesine ve faaliyetlerini sürdürmesine imkan kalmadığında yapacağı bir genel kurul toplantısı ile kendini sona erdirme. Fesih etme hakkına sahiptir. Genel kurulda ilk toplantıda 2/3 çoğunluk aranır. 2. Toplantıda bu çoğunluk aranmaz ancak. Katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurullarının iki katından az olamaz. Genel kurulda yönetim kuruluna bu konuda yetki verilir ve bir tasfiye komisyonu belirlenir. En az 3 kisiden olusan Tasfiye komisyonu derneğin hesaplarını denetler. Genel kurulda belirtilen yerlere eğer var ise; ayni ve nakdi yardımları yapar.  Durim 30 gun icerisinde tasfiye ve kongre tutanakları ile mulki amirlige bildirilir. Tasfiye yazisi alinir. Vergi dairesine işi bırakma verilir. Ordaki kapamıştan sonra banka hesabı ve ilgili abonelikler sonlandırılır. Evraklar tasfiye komisyonunca 5 yıl süre ile saklanması amacıyla başkana teslim edilir.

KENDILIGINDEN SONA ERME MUNFESIH SAYILMA SEBEPLERI

Derneğin 2 defa üst işte genel kurulunua toplayamamasi. Kanundaki-tuzugundeki asgari sayının altina düşmesi. Ya da kanunlarla yasaklanmış faaliyetlerde bulunulması durumunda. Mülki amirliklerce kapanması amacıyla cumhuriyet savcılığına durum bildirilir. Hakim tarafından kapatılan derneğin mal varlığı aynı amaçta ayni bolgede faaliyet gösteren en çok üyeye sahip başka bir derneğe devredilir.